Gevelreiniging

TORBO®-systeem gevelreiniging

Gevelreiniging wordt door Domus Arte met oog voor detail uitgevoerd. Domus Arte voert reinigingswerken uit met het TORBO® rotatiewervelsysteem.

Het TORBO® rotatiewervelsysteem is een lagedruk straalsysteem dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van alle drie de componenten door elektronische regelsystemen zeer nauwkeuring kan worden ingesteld, is het mogelijk om vrijwel elke ondergrond te reinigen. Het TORBO® rotatiewervelsysteem kan toegepast worden voor o.a. reiniging van natuursteen, baksteenmetselwerk en minerale pleisterwerken. Het verwijderen van verf is echter niet mogelijk.

TORBO® reinigen gebeurt door middel van het besproeien met zeer fijne verpulverde, siliciumvrije minerale ertsen. Het mineraal wordt in de ketel gemengd met water en in de verhouding van 80:20 uit de ketel geperst. Op deze wijze wordt de stofontwikkeling met 95% teruggebracht. Het waterverbruik kan tot 0,1 L/min worden gereduceerd. Door de veelzijdige instelbaarheid is het mogelijk om bijna alle ondergronden zonder beschadigingen te reinigen.

Voordelen TORBO®-systeem

  • TORBO® reinigen gebeurt onder lagedruk. Zandstralen daarentegen gebeurt onder hogedruk en kan het te reinigen oppervlak ernstig beschadigen. Eénmaal uw gevel is beschadigd kan deze niet meer hersteld worden in zijn oorspronkelijke staat. Domus Arte kiest hierom voor de zachte reinigingsmethode met het TORBO® rotatiewervelsysteem.
  • Het TORBO® rotatiewervelsysteem maakt gebruik van een speciale spuitkop. Hierdoor is de impact op het geveloppervlak minimaal.
  • Chemisch reinigingen van uw gevel is enkel interessant voor minimale oppervlakten. Er zijn vaak aflopers te zien waardoor het gewenste resultaat meestal niet wordt gehaald. Dergelijke schade is eveneens onherstelbaar.

Heeft u een klassieke woning uit de jaren '30 of '40 en wenst u een zachte gevelreiniging toe te passen? Contacteer ons dan zeker voor een plaatsbezoek.

Contacteer ons voor een vrijblijvend plaatsbezoek

Domus Arte

Rabotstraat 113

B-9940 Evergem

Tel. +32 (0)9 395 61 40

Fax +32 (0)9 269 79 60